Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o.

HOPS je danas službeno postao član europske Inicijative za održivi razvoj (RGI) koja promiče suradnju između europskih nevladinih organizacija (NVO) i vodećih operatora prijenosnih sustava (OPS). RGI kroz svoje djelovanje promiče ulaganja u projekte prijenosne mreže čiji je značajan dio prihoda namijenjen za potporu projektima od šire društvene koristi.

22.02.2017.


Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o., Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. i Energetski Institut Hrvoje Požar potpisali su 17. veljače 2017.g. „Sporazum o izradi integralne analize dosadašnjih učinaka razvoja i izgradnje obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj u razdoblju od 2007. do 2016. godine i praćenju tržišta obnovljivih izvora energije u budućem razdoblju“.

17.02.2017.


Europska Komisija danas je zemljama članicama EU predstavila 18 odabranih projekata iz područja električne energije, pametnih mreža i plina koji će doprinijeti boljem povezivanju europske energetske mreže u vrijednosti od 444 milijuna eura. Među njima je projekt Sincro.Grid, koji se ostvaruje u suradnji hrvatskih i slovenskih operatora prijenosnog i distribucijskog sustava električne energije – HOPS, HEP ODS, ELES i SODO. Projekt Sincro.Grid je ocijenjen kao najinovativniji te mu je odobreno cjelokupno zatraženo sufinanciranje od 40,5 milijuna eura, što čini 51 posto vrijednosti projekta.

17.02.2017.


Pogledajte sve vijesti →


/wps/portal/hr/web Naslovnica Z6_VC8OQKG10GNOF0IF2JKKS10AG1 /Naslovnica