Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o.

U ponedjeljak 5. prosinca 2016. u Zagrebu na panelu „Prekogranični projekti u energetici: Slovenija – Hrvatska“, koji se održao u sklopu konferencije „Plan ulaganja za Europu“, Miroslav Mesić, predsjednik Uprave HOPS-a, predstavio je prvi put u javnosti SINCRO.GRID projekt naprednih mreža u ime svih promotora (HOPS, ELES, HEP ODS, SODO projekta).

05.12.2016.


U organizaciji hrvatskog ogranka Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave – CIGRE, u Splitu je od 14. do 16. studenog 2016. godine održan 12. Simpozij o sustavu vođenja elektroenergetskog sustava koji je okupio oko 450 sudionika, predstavnika elektroenergetskih tvrtki, proizvođača opreme, struke i znanosti iz Hrvatske i susjednih zemalja.

16.11.2016.


Zajedničkom koordinacijom hrvatskih i slovenskih partnera, operatora prijenosnih sustava HOPS-a i ELES-a, te operatora distribucijskog sustava HEP ODS-a i SODO-a, u Kidričevom (Slovenija) je potpisan sporazum o međusobnim partnerskim odnosima koji predstavlja temelj za prijavu projekta Sincro.Grid (projekt naprednih mreža) za dobivanje sredstava iz Europskog programa CEF-a (engl. Connecting Europe Facilities).

28.10.2016.


Pogledajte sve vijesti →


/wps/portal/hr/web Naslovnica Z6_VC8OQKG10GNOF0IF2JKKS10AG1 /Naslovnica