Obavijesti

Objavljeno: 16.3.2022.

HOPS obavještava zainteresirane subjekte da se povezivanje dan unaprijed tržišta u sklopu Core Flow Based Market Coupling projekta planira 20. travnja 2022., za tržišni dan 21. travnja 2021. JAO će od tada prestati provoditi eksplicitne dnevne dražbe na granici HR<>HU.  Od Go-livea Core FB MC projekta na navedenoj (HR<>HU) granici će se uvesti Shadow dražbe (kao što je trenutno praksa na HR<>SI granici), koje će služiti kao zamjensko rješenje u slučajevima operativnih problema s povezivanjem dan unaprijed tržišta. Osim toga, uvest će se nova granica za povezivanje tržišta dan unaprijed, HU<>SI, za koju se očekuje da će početi s radom 1. srpnja 2022.

JAO je otvorio registracije za Shadow dražbe za smjerove HU<>SI i HR<>HU te vas stoga podsjećamo da se prijavite ukoliko želite imati mogućnost sudjelovanja na njima.

Svi povezani dokumenti mogu se pronaći na web stranici JAO-a (Support>>Resource Center>>01. Registration). Za navedene granice bit će na snazi sljedeća pravila dodjele „Regional Shadow Allocation Rules“, a mogu se pronaći i na web stranici JAO-a (Support>>Resource Center>>02. Auction Rules), dok će  dokument „Daily auction rules for HU-HR border“ će prestati vrijediti.

Sve dodatne informacije možete pronaći na sljedećoj poveznici.