Vijesti

Objavljeno: 15.4.2020.

Sigurnost opskrbe od ključne je važnosti u svakom trenutku, posebno u vremenu pandemije korona virusom. Unatoč dosad nezabilježenim okolnostima, svi europski operatori prijenosnih sustava trenutačno rade u normalnom načinu rada. Decentralizirani dizajn sustava sa zajedničkim odgovornostima među europskim operatorima prijenosnih sustava ponovno je dokazao svoju učinkovitost pouzdanog i stabilnog elektroenergetskog sustava.

To je rezultat iznimne predanosti europskih operatora prijenosnih sustava i njihovih timova koji osiguravaju kontinuitet poslovanja u bliskoj suradnji s nadležnim tijelima i dionicima.

ENTSO-E podupire svoje članove olakšavajući njihovu suradnju i razmjenu informacija.

Operatori prijenosnih sustava putem ENTSO-E redovito razmjenjuju informacije s europskim tijelima o tome kako održavaju poslovanje prijenosnom mrežom kako bi se svi, a posebno oni na koje je pandemija najviše utjecala, mogli osloniti na sigurnu opskrbu električnom energijom.

Više možete pronaći na linku: 

https://www.entsoe.eu/news/2020/04/14/covid-19-electricity-tsos-mobilized-to-maintain-grid-stability-and-security-of-supply/