Vijesti

Objavljeno: 28.2.2014.

U okviru priprema za objavu sljedećeg Desetgodišnjeg plana razvoja mreže (Ten-Year Network Development Plan - TYNDP 2014) i Regionalnih investicijskih planova (Regional Investment Plans – RgIPs 2014) ENTSO-E će održati radionicu za dionike iz regije kontinentalna jugoistočna Europa (CSE - Continental South East Europe), s težištem na očekivanim rezultatima i metodologijama TYNDP i RgIP 2014 na razini CSE regije.

U okviru priprema za objavu sljedećeg Desetgodišnjeg plana razvoja mreže (Ten-Year Network Development Plan - TYNDP 2014) i Regionalnih investicijskih planova (Regional Investment Plans – RgIPs 2014) ENTSO-E će održati radionicu za dionike iz regije kontinentalna jugoistočna Europa (CSE - Continental South East Europe), s težištem na očekivanim rezultatima i metodologijama TYNDP i RgIP 2014 na razini CSE regije.

 

U okviru pripreme novog (trećeg) TYNDP 2014 (desetogodišnjeg plana razvoja prijenosne mreže) i pripadajućih RgIP-ova 2014 (regionalnih investicijskih planova) ENTSO-E (Europska mreža operatora prijenosnih sustava za električnu energiju) je odlučio organizirati tematske radionice namijenjene prvenstveno predstavnicima nadležnih ministarstava i nacionalnih regulatornih tijela. 

S obzirom na podjelu rada unutar ENTSO-E glede razvoja sustava organizirat će se 6 regionalnih radionica, o čemu se više informacija nalazi na internetskim stranicama ENTSO-E ovdje. 
Najava ENTSO-E regionalne radionice u Zagrebu s podrobnijim informacijama sadržajne i praktične (vezano uz prijavu i sudjelovanje na radionici) prirode nalazi se ovdje:

Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava d.o.o., kao punopravnom članu ENTSO-E, ponovno je (kao i za TYNDP 2012 u prosincu 2011.g.) povjereno  domaćinstvo za regiju tzv. kontinentalne jugoistočne Europe koja obuhvaća 12 zemalja (BIH, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Rumunjska, Slovenija i Srbija). 


Poziv na hrvatskom jeziku

Poziv na engleskom jeziku

Dnevni red radionice