Obavijesti

Objavljeno: 12.10.2020.

HOPS provodi javno savjetovanje vezano uz prijedlog Pravila nadmetanja za osiguravanje mFRR rezerve snage i/ili energije uravnoteženja za sigurnost sustava i prijedloga Ugovora o pružanju usluga uravnoteženja – mFRR.

U skladu s člankom 4. Pravila o uravnoteženju elektroenergetskog sustava (HOPS 11/2019), HOPS je pripremio predmetni prijedlog Pravila nadmetanja i prijedlog obrasca Ugovora kojima se normira postupak ugovaranja i osiguravanja usluge uravnoteženja mFRR rezerve snage i/ili energije uravnoteženja za sigurnost sustava, a za koje se provodi javno savjetovanje.

Savjetovanje će se provesti u trajanju od 15 dana, u skladu s člankom 9. stavkom 3. Programa usklađenosti neovisnog operatora prijenosnog sustava (HOPS 2/2014), tijekom kojeg će sve zainteresirane strane ili sudionici energetskih procesa imati mogućnost i pravo iznijeti svoje viđenje te dati stručni doprinos osiguravanju usluge uravnoteženja mFRR rezerve snage i/ili energije uravnoteženja za sigurnost sustava.

Rok za podnošenje primjedbi na prijedlog predmetnih Pravila nadmetanja te obrasca Ugovora je 27.10.2020. godine. Za vrijeme trajanja javnog savjetovanja, HOPS planira i organizaciju radionice za zainteresirane sudionike. Točan termin radionice biti će objavljen na internetskim stranicama HOPS-a.

Primjedbe se mogu dostaviti isključivo elektroničkim putem ovdje dostavom obrasca Obrazac za primjedbe – Pravila nadmetanja za osiguravanje mFRR rezerve snage i/ili energije uravnoteženja za sigurnost sustava i Ugovor o pružanju usluga uravnoteženja – mFRR.