Vijesti

Objavljeno: 18.11.2015.

U pogonu Vukovar Elektre Vinkovci se već 24 godine obilježava 18. studeni „Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991.“, u spomen na sve pale hrvatske branitelje i civile koji su svojim životima branili Vukovar.

I ove godine polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća na spomeniku u Pogonu Vukovar i mjesnom groblju, te minutom šutnje odana je počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima, posebno Petru Furundžiji, Borislavu Gavranoviću, Mihaelu Janiću, Anti Miloradu, Tomislavu Prpiću, Zdenku Tici i Zvonimiru Vilneru, poginulim zaposlenicima vukovarskoga pogona, ali i ostalim HEP-ovcima diljem Hrvatske koji su stradali u Domovinskom ratu, obavljajući svoje svakodnevne poslove sigurne i pouzdane opskrbe električnom energijom. 

Djelatnici i umirovljenici  HOPS-a, već 20 godina djeluju kroz Udrugu hrvatskih branitelja HEP-a 1990.-1995.“, koja objedinjuje 3200 hrvatskih branitelja koji su za vrijeme rata bili na braniku Domovine. Davor Tomljanović, predsjednik Udruge istaknuo je da će, svi koji su položili živote na oltar Domovine uvijek biti u našim molitvama. Nakon obraćanja HEP-ovih čelnika okupljenim djelatnicima HEP-a, u ime HOPS-a, nazočne je  pozdravio Zdeslav Čerina, član Uprave HOPS-a koji je naglasio aktivnu ulogu HOPS-a i njegovih djelatnika u obrani Domovine i najavio izdavanje knjige „Prijenos u Domovinskom ratu 1990.-1998.“. Knjiga će se izdati u svrhu očuvanja sjećanja na doprinos prijenosne djelatnosti u opskrbi potrošača električnom energijom u ratnim uvjetima, mirnoj reintegraciji i sanaciji ratnih šteta na prijenosnoj mreži u Domovinskom ratu. 

Nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, djelatnicima HEP-a, nazočni su se pridružili koloni sjećanja, patnje i boli  "Vukovar – mjesto posebnoga pijeteta".