Vijesti

Objavljeno: 17.12.2013.

Tvrtka HEP-Operator prijenosnog sustava d.o.o. promijenila je naziv tvrtke društva u Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. (skraćeno HOPS d.o.o.)

Temeljem rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu, od 2. srpnja 2013. godine, o upisu u sudski registar, povećanju temeljnog kapitala, promjeni tvrtke, predmeta poslovanja i odredbi Izjave o osnivanju HEP-Operatora prijenosnog sustava d.o.o., to društvo posluje i sudjeluje u pravnom prometu pod novom tvrtkom koja glasi Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. (skraćeno HOPS d.o.o.), a na engleskom jeziku Croatian Transmission System Operator Ltd. 
Temeljni kapital je povećan dokapitalizacijom i sada iznosi 3.366.920.500,00 kuna, a izvršena promjena predmeta poslovanja u skladu s odredbama Zakona o tržištu električne energije (NN 22/2013) učinjena je radi osiguranja njegove neovisnosti u odlučivanju i poslovanju. 
Kako HOPS d.o.o. nije novo društvo njegov OIB i MBS ostaju nepromijenjeni kao i adresa sjedišta. 
Međutim u skladu s odredbama Zakona o tržištu električne energije (NN 22/2013) izvršena je promjena vizualnog identiteta uključujući adrese elektroničke pošte (po formatu – ime.prezime@hops.hr) i nove telefonske brojeve u sjedištu društva (više u novosti od 1.srpnja 2013.), dok će nove internetske stranice (www.hops.hr) biti dostupne uskoro. 
HOPS d.o.o. je jedini operator prijenosnog sustava u Republici Hrvatskoj i vlasnik cjelokupne hrvatske prijenosne mreže (naponskih razina 400, 220 i 110 kV) te posjeduje dozvolu za obavljanje energetske djelatnosti prijenosa električne energije kao regulirane javne usluge.