Vijesti

Objavljeno: 19.2.2015.

U zagrebačkom Kongresnom centru Forum održana je jednodnevna energetska konferencija posvećena problematici razvoja energetskih investicijskih projekata u Hrvatskoj na kojoj je u panel diskusiji gostovao dr. sc. Miroslav Mesić, predsjednik Uprave HOPS-a.

Konferenciju je otvorio ministar gospodarstva RH, Ivan Vrdoljak koji je uvodnom govoru  naglasio da se naša energetska politika ne može sputavati zatvaranjem u državne granice, te da bi Hrvatska trebala postati investicijsko i energetsko središte jugoistočne Europe. Održane su tri panel diskusije na temu: regija u fokusu međunarodnih naftaša, europski trendovi koji vode k uvođenju tržišnih mehanizama te jasnoj podjeli odgovornosti između ulagača, države, potrošača i tržišnih regulatora, te naposljetku predstavljanje Prijedloga novog Zakona o obnovljivim izvorima energije i kogeneraciji oslonjenog na Zakon o tržištu električne energije. Na toj je panel diskusiji sudjelovao dr. sc. Miroslav Mesić, HOPS, Danijela Ćenan, Ministarstvo gospodarstva RH, Davor Mladina, Končar, Zoran Miliša, RWE, Ljubomir Majdandžić, HESO te Ivor Županić, HROTE.

Intervju dr.sc. Miroslava Mesića, predsjednika Uprave HOPS-a koji je objavljen u Specijalnom izdanju Poslovnog dnevnika na dan održavanja konferencije možete pročitati na linku: http://www.poslovni.hr/flipbook/broj/728