Vijesti

Objavljeno: 28.11.2014.

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović sa članovima Uprave HOPS-a, HEP-a, Končara, Dalekovoda te ostalih izvođača i isporučitelja opreme koji su realizirali gradnju TS Plat i priključnih vodova, obišao je pogone ove novoizgrađene transformatorske stanice u petak, 28. studenog 2014. godine.

Investiciju vrijednu 350 milijuna kuna započetu u listopadu 2010. godine uspješno su  realizirali investitor Hrvatski operator prijenosnog sustava i domaći Konzorcij tvrtki predvođen s KONČAR-KET-om i Dalekovodom d.d.

Prigodom obilaska objekta predsjednik Uprave HOPS-a, Miroslav Mesić, naglasio je da je današnje simboličko obilježavanje prijelaza TS Plat iz probnog u redovni pogon, nakon dobivene uporabne dozvole, završni čin dugo pripremanog projekta Program Dubrovnik kojeg je odobrila i započela Hrvatska elektroprivreda, a završio HOPS. Riječ je, naime, o jednoj od najvećih pojedinačnih investicija u hrvatsku prijenosnu mrežu, objektu koji povezuje elektroenergetske sustave Hrvatske i Bosne i Hercegovine te ima regionalni značaj. Posebno se zahvalio kolegama iz susjedne BiH (NOS BiH, Elektroprenos-Elektroprijenos BiH i  Elektroprivrede Republike Srpske) te svima koji su na bilo koji način doprinijeli i doprinose realizaciji Programa Dubrovnik i puštanju u pogon TS Plat.

 

Predsjednik Uprave HEP-a, g. Perica Jukić, također je istaknuo da je trafostanica Plat, koja se danas otvara, najveći i najvažniji dio cjelovitog rješenja elektroopskrbe dubrovačkog područja, te da se sredinom sljedeće godine očekuje da će HEP Operator distribucijskog sustava dovršiti izgradnju trafostanice Srđ koja će značajno podići razinu sigurnosti opskrbe Dubrovnika i omogućiti prihvat novih kupaca na mrežu.

 

Izgradnjom i puštanjem u pogon TS Plat grad Dubrovnik i šire dubrovačko područje dobili su kvalitetno i sigurno napajanje električnom energijom iz prijenosne mreže što predstavlja izravni doprinos daljem razvoju gospodarstva i posebice turizma.


1   1  
1   1  
1   1  
1   1  
1   1 
1   1  
1   1