Vijesti

Objavljeno: 4.12.2015.

U petak 4. prosinca ove godine prigodnom svečanošću obilježena je 20. godišnjica osnutka Udruge hrvatskih branitelja Hrvatske elektroprivrede 1990.-1995. (UHB HEP 90.-95.). Tom prigodom je položen vijenac i zapaljena svijeća na spomen obilježju ispred upravne zgrade HEP-a u Zagrebu.

Predsjednik UHB HEP 90.-95. Davor Tomljanović je u pozdravnom obraćanju podsjetio na najvažnije trenutke i događaje u radu udruge. Na svečanosti je predstavljena i monografija „Hrvatska elektroprivreda u ratu za slobodu“, koja je posvećena svim djelatnicima HEP-a koji su u Domovinskom ratu sudjelovali kao branitelji u ratnim postrojbama ili su kao radnici na terenu velikim naporima doprinijeli da građani Hrvatske u najtežim ratnim uvjetima imaju redovitu opskrbu električnom energijom. Na kraju svečanosti zaslužnim članovima udruge dodijeljena su priznanja.


U Domovinskom ratu poginula su 43 branitelja-zaposlenika HEP-a, dok je ukupna ratna šteta na hrvatskom elektroenergetskom sustavu bila veća od 21 milijarde kuna.